DanDomain

Et logodesign til dan-domænet med elementer fra webguiden.dk og gratiskort.dk.

For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

Lad mig starte med noget positivt – DanDomains support er lynhurtig og super hjælpsom! Men er det nok til at være en god host for din virksomhed? Selvfølgelig ikke. Man vil også have en host der har gode oppetider, lynhurtig indlæsning og masser af lækre, brugervenlige funktioner.

Ønsker du en højere hastighed og mere stabile servere, end der tilbydes hos de billigste spillere på markedet, bør du overveje DanDomain.

Prisen starter fra 129 kr. om måneden, men her får du også både effektivitet og stabilitet, som især er værd at prioritere, hvis du har en webshop, forventer megen trafik eller har en hjemmeside med meget indhold. Månedligt er prisen en del højere end de billigste webhoteller, men du får bestemt også mere for pengene.

Udover kvaliteten af webhotellet får du også dansk kundeservice via mail, chat og telefon, hvilket sikrer nem og hurtig hjælp, hvis behovet skulle opstå. Til gengæld får du kun 10 GB lagerplads og 3 mailkonti tilknyttet.

Business er det dyreste webhotel fra Dandomain.
Her får du rigelig med serverplads, ubegrænset trafik og daglig backup. Du får også mange mail konti og en stor database.

Hos Dandomain, der kan du føle dig tryg ift. support og service. Du betaler mere for deres produkter, men du får også et stabilt og brugervenligt produkt som henvender sin primært til erhverv.

Tidligere havde DanDomain speciale i webshops, og det er viden og erfaring, som du stadig kan få glæde af ved at vælge DanDomain som dit webhotel.

Kontrolpanelet hos DanDomain er relativt nemt at overskue, men der kan være mange funktioner, når man først er inde i hjemmesideadministrationen især hvis man er ny i hjemmesideverden.

Det er dog nemt nok at finde ud af hvor man skal klikke, hvis man bare skal bruge WordPress-installationen og et SSL-certifikat.

Alt i alt er DanDomain en fin host med gode funktioner og god support. Det negative er dog prisen, så medmindre du er en virksomhed der søger mere end hvad andre kan tilbyde, bør du nok vælge en anden udbyder.

Funktioner

Selvom DanDomain byder på mange funktioner, så er de ikke en del af de billigste abonnementer. Jeg blev nødt til at vælge det andet-billigste abonnement for at få adgang til étkliksinstallationværktøjet, hvilket er en standard for alle pakker hos andre webhosts (også webhosts der er billigere end DanDomain).

Jeg blev en anelse skuffet over at se mit kontrolpanel være spækket med dejlige funktioner for derefter blot at få denne besked:

Næsten 200 kroner om måneden for ting som er standard hos mange andre webhoteller, og andre meget billigere hosts med månedlige betalinger i stedet for årlige betalinger.

Som du nok har regnet ud, giver DanDomain dig altså ikke adgang til automatiske backups, cronjobs (som ofte er nødvendige hvis du eksempelvis skal installere scripts), SSH-adgang (som udviklere ofte har brug for), og så ekskluderer de deres optimeringsplugin til WordPress, som angiveligt gør din “hjemmeside ekstra hurtig”… Et lille råd fra en professionel: Opgradér aldrig til et dyrere abonnement, hvis det er det eneste, du vil have. 
Med gratis tjenester som W3 Total Cache og Cloudflare, kan du selv gøre din side meget hurtigere, meget billigere… faktisk helt gratis for at være præcis.

Man får altså ikke meget med det billigste abonnement, men opgraderer du til det dyrere abonnement til 199 DKK/måned, får du alle de funktioner, som du får gratis med andre hosts, som koster væsentligt mindre. Jeg var meget overrasket over, hvor lidt man fik for pengene hos DanDomain.

Den billigste pris, for datoen hvor jeg skrev denne anmeldelse, er 129 DKK/måned, hvis du vil have étkliksinstallation til WordPress. Det giver altså en årlig pris på over det dobbelte af andre, som giver dig flere funktioner og mere serverplads!

Du får standardpakken: gratis SSL-certifikat og WordPress-installation, men det virker også til, at det stopper der. Du får selvfølgelig også et ubegrænset antal e-mails, men hvis jeg skal være helt ærlig, så får man næsten aldrig brug for mere end 10-20 mailadresser, så det er ikke rigtig et gyldigt salgspunkt.

DanDomain har været på markedet i mange år, og de har også deres helt eget kontrolpanel. I modsætning til andre, som har en cPanel-opsætning, tilbyder de dog ikke så mange scripts i deres étkliksinstallationsværktøj – de tilbyder (lige nu) kun WordPress, Joomla og Drupal.

Brugervenlighed

Det er her dine midler investeres.
DanDomain.dk har nok Danmarks bedste support og service.
De er til at få fat i 24/7, altid imødekommende og får løst dine problemer og kommer gerne med forslag til hvordan man ellers kan gøre tingene. Suberb support.

Har du brug for god support, så er det Dandomain du skal vælge.

Performance

Mange i Danmark bruger DanDomain, både fordi de har været på markedet i rigtig mange år, men også fordi de har ry for at yde god service, have stabile servere og de funktioner, som man skal bruge som hjemmesideejer.

Mange af de kunder der vælger DanDomain, vælger DanDomain fordi de har en webshop eller en hjemmeside, som er vigtig for deres virksomheds eksistens – enten fordi webshoppen er virksomhedens primære salgskanal eller fordi hjemmesiden er et af virksomhedens vigtigste aktiver.

Jeg testede både DanDomains oppetider, indlæsningshastigheder, samt mange andre egenskaber, der har betydning for hjemmesidens overordnede præstation. 

Jeg kan glædeligt fortælle, at min hjemmeside hos DanDomain havde 100% oppetid i hele den periode jeg testede hosten. Det er ekstremt godt, og i modsætning til mange andre hosts var mine svartider meget stabile og lå faktisk meget lavt, hvilket er godt.

Det betyder, at dine kunder altid kan regne med at kunne tilgå din hjemmeside, og at de altid kan bestille de varer de elsker, eller komme i kontakt med din supportafdeling, hvis du har en supportchat på hjemmesiden.

Noget der er mindst lige så vigtigt som oppetider, er at din host skal kunne indlæse din side hurtigt, og at serverne og installationen af WordPress, skal være så optimeret som muligt, så dine kunder skal vente mindst mulig tid på, at din hjemmeside bliver indlæst.

Jeg kan trygt sige, at hvis du overvejer DanDomain som host, bliver du hverken skuffet over denne hosts oppetider, eller præstation! Jeg testede DanDomain over et par uger nogle gange om dagen, og de resultater jeg fik var altid gode.

Et skærmbillede af webguiden.dk google analytics dashboard.

Som du kan se ovenfor, var både min Pagespeed- og YSlow-score over 85%! Det er ekstremt godt, taget i betragtning af, at scoren hos mange af de andre hosts jeg har testet i Danmark har været væsentligt mindre (hvor nogle har været under 70%). Det betyder, at serverne hos DanDomain er helt i top og væsentligt bedre optimeret end mange af konkurrenternes.

Samtidig fik jeg en fuld indlæsningstid (den tid det tager, før siden er helt indlæst), som var på under ét sekund! Faktisk var den helt nede på 0,6 sekunder, som er ekstremt godt. Hvis du har en hjemmeside med masser af besøgende, eller en hjemmeside der er ekstremt vigtig for din virksomhed, så er det helt klart værd at bide mærke i.

Det kan godt være, at du betaler lidt mere for din hosting hos DanDomain end hos mange af de andre hosts, men du får virkelig god kvalitet for pengene hvad angår oppetider, hastigheder og optimeringer.

Derudover kan du opgradere dit abonnement, hvilket giver dig endnu flere muligheder for at få en endnu hurtigere hjemmeside, med alle DanDomains WordPress-optimeringsværktøjer. Jeg er ikke bleg for at sige, at du får relativt god værdi for pengene.

Opsummering

Pros:

  • Gratis SSL-certifikat
  • Nem og intuitiv étkliksinstallation
  • God support 
  • Stor vidensbase med artikler
  • Ubegrænset plads til mailadresser
  • Ekstrem god ydelse og performance.

Cons:

  • Meget dyrt i forhold til konkurrenter
  • Meget lidt serverplads
  • 1 domæne pr. webhotel