Netgiganten

Net giganten logoet på hvid baggrund fundet på gratiskort.dk.

For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

Netgiganten tilbyder hosting-løsninger og andre marketing services, som blandt andet omfatter søgemaskineoptimering og opsætning af Google Ads.
Netgiganten tilbyder forskellige pakkeløsninger til virksomheder og private, og fordelen ved at vælge Netgiganten er, at man kan få både hosting- og markedsføringsløsninger samlet ét sted.

Jeg må starte med at sige, at jeg faktisk godt kan lide hvordan Netgiganten har designet deres hjemmeside, og hvor overskueligt alting er. En ting webhosts ofte gør, er at gøre det så besværligt at finde rundt, fordi de har så meget forskelligt at tilbyde. Med deres flotte ikoner og gode oversigter, gør Netgiganten det nemt at finde netop det, som du skal bruge.

Uanset om du er på udkig efter en host til alle dine kunders hjemmesider, eller bare skal opsætte en simpel hjemmeside med WordPress, har Netgiganten det du skal bruge. Vi har testet denne “danske” host og klarede al researchen, så du slipper for det.

Det første jeg fandt ud af var, at Netgiganten kun er ejet af danskere, og deres servere er placeret i Tyskland.
Selvom det som sådan ikke er negativt, er det heller ikke positivt. Man vil altid gerne have, at serverne er så tæt på ens kunder som muligt.

Netgiganten tilbyder webhoteller i forskellige størrelser, som passer til forskellige behov, uanset om man er privatperson eller virksomhed. Det koster 99 kroner at oprette et webhotel (oprettelsesgebyr), og man betaler forud i 12, 24 eller 36 måneder. Man kan vælge mellem 4 forskellige typer af webhotel:

Basic Webhotel giver mulighed for 1 domæne med 10 GB diskplads, og et Standard Webhotel giver mulighed for 5 domæner og 50 GB diskplads.
Virksomheder eller privatpersoner med mange domæner og websites kan f.eks. vælge Pro Webhotel med et ubegrænset antal domæner og 100 GB diskplads eller Premium Webhotel med ubegrænset antal domæner og ubegrænset GB diskplads.
Et basic webhotel koster 19 kroner om måneden, mens et Premium webhotel koster 119 kroner om måneden.

Med alle fire typer webhoteller følger der muligheden for et ubegrænset antal email-konti, 1 Click-installation, samt gratis SSL certifikat.
CPU hastigheden ligger på mellem 100 % – 200 %, så man kan være sikker på, at hjemmesiderne hurtigt loades.

Hos Netgiganten kan man med et klik installere forskellige typer af CMS-systemer efter eget valg. Det tager kun et par minutter at oprette, og så har man en hjemmeside. Ud over CMS kan man også anvende blogs, e-commerce, forums, wikis, og man kan vælge mellem mere end 400 webapplikationer.

Både virksomheder og private har mulighed for at indgå en serviceaftale med Netgiganten om vedligeholdelse og opdatering af hjemmesider og webshops. En serviceaftale koster fra 179 kroner om måneden for en hjemmeside og fra 279 kroner om måneden for en webshop. Servicen omfatter backup, vedligeholdelse, overvågning og support.

Netgiganten prioriterer sikkerheden utrolig højt.

Netgiganten har en grøn profil, og firmaet betræber sig derfor løbende på at minimere strømforbruget, ligesom firmaet også anvender energibesparende hardware af høj kvalitet.

Netgiganten blev etableret i 2013.
I første omgang henvendte hosting-løsningerne sig især til webbureauer. Men sidenhen er Netgiganten, som er specialiseret i det danske marked, også begyndt at levere hosting-løsninger til alle typer af virksomheder og private. Siden begyndelsen har Netgiganten været i voldsom vækst, og firmaet driver en stribe hosting-løsninger.

Funktioner

Masser af funktioner.
Jeg købte mit hostingabonnement hos Netgiganten, og fik så adgang til et overblik over min hostingpakke. Som du kan se på nedenstående billede, er det nemt at finde det du skal bruge, og der er endda integrationer med diverse virksomhedsplatformer, såsom Google Ads, Google Shopping og Facebook Ads, som Netgiganten, mod betaling, hjælper dig med at administrere og opsætte.
Dette er dog relativt høje priser, men hvis du ikke vil gøre det selv, er det godt at muligheden er der.

Netgiganten forklarer fint, hvad du får i deres pakker.

Går vi videre til de funktioner, som har betydning for din hjemmeside, er de godt opstillet og nemme at finde rundt i. Netgiganten har tilpasset deres kontrolpanelsopsætning og placeret alle de funktioner, som man hyppigst bruger, øverst.

Dette er rart at se, da det gør det en del nemmere at finde de ting, man skal bruge, når man skal bruge dem. Man har administrationen af sine domæner, applikationer (såsom WordPress), mails og SSL-certifikat i ét skærmbillede, som gør det noget mere overskueligt end eksempelvis cHosting.

Mit SSL-certifikat var automatisk opsat, før jeg overhovedet havde tænkt på det, så det eneste jeg skulle gøre var at installere Really Simple SSL i WordPress, og så var jeg helt klar. Jeg var utrolig glad for at se, at Netgiganten havde brugt tid på at tilpasse deres kontrolpanel, så designet i kontrolpanelet spillede overens med det design, jeg så på deres hjemmeside, før jeg tilmeldte mig.

Du har alle de funktioner du kender fra cPanel, bare med et mere strømlinet og lækkert design, som øger produktiviteten og gør det rart at håndtere alle de, ellers kedelige, backend-aspekter af hostingen.

Med BASIC-webhotellet får du kun ét domæne, hvilket ikke er meget, men det er nok hvis du bare skal have én hjemmeside op at køre. Du får 10 GB plads, hvilket er væsentligt mere end eksempelvis NordicWay, som kun giver dig 5 GB. En ting du skal være opmærksom på er dog, at du ikke kan få den seneste version af PHP med BASIC-abonnementet, da der ikke er nogen PHP-selector i dit abonnement.

Du får et gratis SSL-certifikat, adgang til et étkliksinstallationsværktøj og et ubegrænset antal e-mailkonti samt ubegrænset trafik! Alt i alt får du virkelig meget for pengene, bortset fra domæner. Vil du have mere end ét domæne, skal du opgradere til en større pakke, og hvis du vil have et ubegrænset antal domæner, skal du betale over dobbelt så meget for dit abonnement pr. måned.

Derudover har Netgiganten daglige sikkerhedskopier, og i modsætning til andre hosts, gemmer de ikke blot dine data i én måned, men op til tre måneder!

Brugervenlighed

Det er tydeligt at se, at Netgiganten bruger en ændret version af cPanel, men de giver dig faktisk også adgang til et normalt cPanel-dashboard, hvis du ruller ned i bunden af dit hostingkontrolpanel og klikker på cPanel under Direkte login:

En skærm, der viser forskellige logins til webguiden.dk og gratiskort.dk.

Jeg tror det kan være lidt forvirrende for brugere, der er helt nye i hostingverden, at der er flere forskellige dashboards, men det er en god funktion for garvede hjemmesideadministratorer.

Hjemmesiden er utroligt brugervenlig, og det er min oplevelse at det er nemt at finde præcis det man skal bruge. De flotte ikoner på hjemmesiden hjælper dig også med at vide, om du er det rigtige sted, og har fundet det du ledte efter.

Performance

Da jeg først havde installeret WordPress og et SSL-certifikat for min side, gik jeg videre for at tjekke performance hos Netgiganten.

Jeg en overvågning af siden, så jeg kunne se om siden var stabil med hensyn til oppetider og indlæsningshastighed. Som du kan se af nedenstående billede, er oppetiden i den periode jeg brugte Netgiganten 100%. 

Men det betyder ikke alt at have en god oppetid, for noget der næsten er ligeså vigtigt, hvis ikke vigtigere, er at have en side, der indlæses hurtigt nok for dine kunder, så de ikke forlader siden. 

Jeg var faktisk lidt chokeret, for selvom jeg har selv samme opsætning hos andre danske hosts, så var siden meget langsommere! Som du kan se scorede min side hos Netgiganten kun 66% i PageSpeed score og 63% i YSlows scoringsrang. Generelt har selv samme side scoret mellem 80% og 90% hos alle andre danske hosts jeg har testet indtil videre, så det er virkelig en nedgradering.

En skærm, der viser ydelsen af webguiden.dk og gratiskort.dk hjemmesider.

Det betyder ikke, at det er samme tilfælde for dig, men jeg testede Netgiganten over et par uger med mine hastighedstest, og dette var den generelle score for min hjemmeside, som var hostet hos Netgiganten. Som tilføjelse kan det siges, at min side hos Nordicway, som også er en dansk host (dog med servere i Tyskland), havde 88% i score i både PageSpeed-testen og YSlow-testen.
Det var helt samme opsætning, helt samme tema og med samme SSL-certifikat, bare hurtigere.

Du får dog et pænere design og flere muligheder for opgraderinger og markedsføring hos Netgiganten, så hele dit valg bør ikke afhænge af mine hastighedstests. Det skal også siges, at indlæsningshastigheden faktisk kun var ét sekund (ret præcist), som stadigvæk er relativt hurtigt, i forhold til hvad man klassificerer som en langsom hjemmeside.

Det betyder, at dine kunder højst sandsynligt ikke bemærker at siden ikke indlæses lige så hurtigt som eksempelvis Nordicway. Men hvis du har mange store billeder eller funktioner på hjemmesiden, kan det gøre siden langsommere, og det vil i det tilfælde være bedre med en host, som er mere optimeret.

Opsummering

Pros:

  • Gratis SSL-certifikat
  • Hurtig étkliksinstallationsværktøj
  • Godt, brugervenligt hjemmeside og systemdesign
  • Hurtig support og mange supportkanaler
  • Stabile oppetider

Cons:

  • Lidt forvirrende for nybegyndere
  • Ikke så god værdi for pengene ift. performance.
  • Mindste webhotel har kun 512MB RAM.