NordicWay

Nordic Way-logoet på sort baggrund vist på webguiden.dk.

For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

Nordicway er en dansk webhotel-udbyder med hovedkontor i Aarhus. Nordicway blev stiftet i 2019, og fra starten har filosofien været at tilbyde en simpel løsning med ét webhotel-produkt, hvor alt er inkluderet.

Mange af de danske hosts vi har anmeldt, har hosting på dansk i Danmark – som man ville forvente. Så jeg gravede lidt og fandt hurtigt ud af at deres servere er placeret i Tyskland.

Hjemmesiden er meget overskuelig, og det er nemt at se hvad man betaler, og hvad man får for det man betaler, inden man bestiller sit webhotel hos NordicWay.

Hos nordicway skal du altså ikke vælge mellem et hav af pakker, da der kun én pakke. Det er nemt og enkelt, og for dem der ikke ved hvad de egentlig har brug for.
Hos nordicway er du kun begrænset på pladsen, som let kan opgraderes, hvis du får brug for det. 

Ellers får du ubegrænsede domæner/hjemmesider på samme webhotel, ubegrænset trafik, ubegrænset e-mails på samtlige domæner og meget mere.

Webhotellet hos nordicway koster 9,50,- / mdr. det første år, hvorefter prisen stiger til 29,- / mdr.

Supporten er på dansk, og de svarer 24/7.

Bruger du WordPress er nordicway også et fint valg.
Udover en 1-kliks installation af WordPress, kan du også få adgang til en dedikeret WordPress-supporter, hvor du får en WordPress-udvikler stillet til rådighed. Selvom dette er en tillægsydelse, kan det være dejligt at vide, at man altid har en professionel livslinje.

Nordicway Plus+ Enterprise er blot en opgraderet udgave af deres standardprodukt Plus+. Her følger der en del mere plads med, hurtigere CPU og mere hukommelse.
Det er produktet for dig som har købt deres standardprodukt, men pludselig står og mangler flere ressourcer. 

Et stærkt produkt til prisen, eksempelvis for dig som har flere websites eller som har et meget ressourcekrævende website.

Hos nordicway bruger de cPanel som kontrolpanel, som for nogle kan virke lidt overvældende, da der er et hav af muligheder for at tilpasse/indstille webhotellet.
Kan man godt lide fuld fleksibilitet, så er cPanel et rigtig godt webhotel-kontrolpanel.

Funktioner

Nordway nordway nordway webguiden.dk gratiskort.dk.

Som med næsten alle cPanel-hosts, får du et væld af funktioner med NordicWay. Der er endda lidt smarte hurtige links til de dele af cPanel, som du antageligt bruger mest.
Du får et hurtigt overblik over hele din hostingkonto, og der er ingen forvirrende og unødvendige elementer, som forstyrrer dig, når du skal have din hjemmeside op at køre. Den mest tydelige genvej fører dig direkte til dit cPanel med knappen “Login på cPanel”.

Når du er inde på dit cPanel har du et komplet overblik over din hostingkonto, og du kan endda hurtigt se hvor meget plads og andre ting du har tilbage.
NordicWay har flere forskellige fede funktioner, som blandt andet nem gratis installation af SSL-certifikater gennem cPanel, hvor du blot skal søge efter “SSL” og gå til feltet “SSL/TLS status”, hvor du kan installere og opdatere SSL-certifikater.

Derudover bruger NordicWay Installatron, som er en af de mest populære étkliksinstallationsværktøjer, hvorfra du kan installere masser af forskellige scripts og CMS, såsom WordPress, Drupal og Joomla.

 

Brugervenlighed

Mange Danske hosts bruger WHMCS, som er et administrationssystem for hostingudbydere.
Det ligner det, at NordicWay også gør. Det er et fint system og meget overskueligt at bruge.
Tilmeldingen er nogenlunde den samme hos alle hosts der bruger WHMCS, og er relativt simpel og effektiv.

Der er et væld af scripts og applikationer du kan installere fra NordicWays Installatron-étkliksinstallation, som gør det nemt at starte din hjemmeside og komme op at køre. De fleste skal bare bruge en WordPress-hjemmeside, hvilket er nemt at opsætte fra dit kontrolpanel.

Man skal selvfølgelig vide hvad der skal skrives i de forskellige felter, men der er faktisk små tekster, der beskriver præcis hvad du skal skrive i de forskellige felter under installationen. Når du er færdig og har udfyldt alt, installeres WordPress på få sekunder, hvorefter du er klar!

Som tidligere nævnt, er installationen af et SSL-certifikat også supernem, og det tager heller ikke mere end 1-2 minutter, når først dit domæne er aktiveret.

Kigger man på de funktioner man får i forhold til prisen, ser det jo meget godt ud, men hvor godt er det i virkeligheden?  Jeg kan sige, at jeg fik meget mere power her for pengene end hos One.com. One.com tilbød meget mere plads, og det kostede omkring 20 kroner mere for første år, men når jeg sammenligner de 2 løsninger, så virker NordicWay til at vinde den sammenligning på både pris, ydelse/hastighed og funktionalitet.

Performance

Når du vælger en host, er det vigtigt at du vælger ud fra de parametre, der betyder noget for dig. Hvis du blot skal bruge siden til intern brug, kan du måske godt overleve at siden er lidt langsommere end andre sider, hvis du sparer mange penge, men hvis siden skal bruges til en webshop, eller en informationsside, som dine kunder dagligt skal besøge, er det vigtigt at du har en host, der giver ultrahurtige hastigheder.

Jeg testede Nordicways hastigheder, for at finde ud af om de levede op til deres løfte om lynhurtige servere med NVMe SSD holdt stik, eller om det bare var skrevet som en del af et fancy markedsføringsstatement. Det første jeg gjorde, efter jeg havde uploadet mit WordPress-tema og installeret mit SSL-certifikat, var at opsætte en overvågningsmonitor som måler oppetiden og svartiden for hjemmesiden konstant med det indstillede interval.

Jeg kan trygt sige, at Nordicway i hvert fald lever op til gode oppetider, selvom de ikke som sådan hævder at have nogen konkret SLA omkring oppetiderne for serverne, hvilket i visse tilfælde kan være et dårligt tegn. Jeg er sikker på, du ikke får problemer med dine oppetider hos Nordicway, men det er som udgangspunkt altid bedst at vælge en host, som forpligter sig med en SLA for 99,9% oppetid.

Min overvågningsmonitor for Nordicway viste, at min side var oppe 100% af den målte periode, hvilket er helt optimalt. Der var dog et par udsalg i svartiden, men det er forventeligt for danske såvel som udenlandske hosts.

En anden, meget vigtig, ting er indlæsningshastigheden. Det siges, at en besøgende i gennemsnit maksimalt vil vente 1.5 sekunder på indlæsningen af en hjemmeside, og derefter højst sandsynligt vil lukke siden og gå til en konkurrent med en hurtigere hjemmeside. Det er derfor essentielt, at du vælger en host der har hurtige servere, men det er også vigtigt, at du gør lidt arbejde selv.

En måde at gøre din hjemmeside hurtigere på, er eksempelvis ved at bruge billedkomprimering og cache, men en endnu vigtigere ting er, at du kan vælge en host, som er gennemtestet, anerkendt og har gode anmeldelser. Selvom Nordicway måske ikke er ligeså stor markedsføringsmæssigt som One.com og Simply, kan jeg garantere dig, at du ikke går galt i byen med denne host.

Jeg har klaret arbejdet for dig, og har gennemtestet Nordicway både supportmæssigt, hastighedsmæssigt og meget mere. 
Jeg kan sige, at ligesom med de mange mange funktioner og det gode kontrolpanel, er NordicWays hastigheder ekstremt gode.

Et skærmbillede af et google analytics dashboard, der viser webguiden.dk trafik.

Min test af Nordicway viste, at siden var ekstremt godt optimeret og havde en fantastisk indlæsningshastighed på kun 0.7 sekunder! 
Det er hurtigere end rigtig mange andre danske host med samme opsætning (samme tema og SSL-certifikat), så det viser, at Nordicways servere er ekstremt gode og ekstremt hurtige.

Jeg kan derfor trygt sige, at du er helt sikker, hvis du vælger Nordicway som dit webhotel, da du både får hurtige indlæsningshastigheder og rigtig gode oppetider.

Opsummering

Pros:

  • Gratis SSL-certifikat
  • Meget billigt
  • Ubegrænset antal hjemmesider
  • Ubegrænset antal domæner
  • cPanel med Installatron
  • Meget høj ydelse/performance
  • Venlig og meget hjælpsom support

Cons:

  • Mindre plads med deres billigste løsning (10 GB)