One

Webguiden.dk tilbyder com-domænehosting med e-mail-tjenester, samtidig med at der tilbydes gratiskort.dk.

For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

One.com er godt og veletableret webhotel, og så er det meget benyttet i Danmark.
Prisen ligger også her i den lave ende og starter ved 49 kroner om måneden for den billigste løsning.

Til den pris får du dog hele 50 GB.
Trafikken er ubegrænset, og der er gratis SSL.

One.com er nem at bruge og byder på mange gode funktioner, herunder blandt andet en online hjemmesidedesigner, der gør det nemt for nybegyndere at designe hjemmesiden. Her får du også et mailprogram med i pakken, og du kan også købe dit domæne gennem siden.

Der er igen tale om et lavpris webhotel, og derfor får du ingen telefonisk support. Modsat Simply får du dog udover mailsupport også chatsupport, hvilket gør det både nemmere og hurtigere at komme i kontakt med support ved behov.

One.com´s begynder løsning er et prisbilligt valg, hvor du får meget plads og performance for pengene. Her kan du hoste et enkelt website til en billig månedlig pris.
Der er ubegrænset trafik og en lang række gode muligheder, som gratis SSL, mv. One er et af de førende hostingfirmaer i Danmark i segmentet for billige webhoteller. 

Generelt, så er de dog fornuftige ift. support og muligheder. Der findes dog udbydere med et bedre ry i Danmark, men One.com har arbejdet hårdt de senere år, for at forbedre deres tidligere lidt blakket ry. Til mindre websites og blogs, hvor prisen er vigtig, så er One.com´s starter webhotel et rigtig fint valg.

Vil man lidt mere har de 5 forskellige pakkeløsninger med hver deres prissætning og ydelse. Deres Guru pakke som er deres bud på en enterpriseløsning, ser rigtig godt ud mht. specs på CPU og RAM, og er et godt bud på en prisbillig meget stor løsning med op til 10 domæner. Dog hoster One.com desværre alt alle deres webhoteller sammen med 1000vis af andre webhoteller på de samme servere, og de er ligesom Simply.com godt fyldte hvilket ikke gavner performance.

One.com er dog meget brugervenligt, og kender du ikke til wordpress eller html mv, så følger der med hjemmesidebygger med du kan lave dit site med, dog yderst begrænset i muligheder og uden mulighed for at flytte hostingpartner.

One.com har, ligesom Simply, som er et andet stort dansk hostingselskab, sit helt eget kontrolpanel. Min erfaring siger, at hosts med deres eget kontrolpanel enten er væsentligt bedre end konkurrenterne, ellers er de et kæmpe flop, og har givet stort bagslag, fordi mange af de basale funktioner ikke virker – jeg kan trygt sige, at det ikke er tilfældet med One.com.

One.com har et af de mest brugervenlige kontrolpaneler jeg har set hos danske hosts, og de gør det nemt både at opsætte din WordPress-hjemmeside, dit SSL-certifikat og din nye virksomhedsmail. One.com er endda udbyder af Office 365, så du kan få din virksomhedsmail i et velkendt miljø, nemlig Outlook.com (det er dog ikke inkluderet i abonnementerne som standard).

Virksomheden tilbyder flere forskellige abonnementer, men det billigste abonnement, som tillader installation af WordPress med ét klik, koster meget lidt og giver dig hele 100 GB opbevaringsplads!

Du kan også hurtigt se hvad du mister (eller får), hvis du har tænkt dig at opgradere eller nedgradere dit abonnement hos One.com. Blandt andet kan du se, at man med det mindste abonnement (Begynder), ikke får ét-kliksinstallationen, som vi ser som et must.

Funktioner

One.com har, som jeg tidligere skrev, et af de mest intuitive og brugervenlige dashboards på det danske hostingmarked, og det er ikke underligt, at mange foretrækker denne host. Når du har købt din hostingpakke (som er utrolig nemt), bliver du omdirigeret til dit kontrolpanel.

Et skærmbillede af gratiskort.dk med forskellige farver og ikoner.

På dit kontrolpanel får du hurtigt et overblik over hele One.coms funktionsudvalg, som gør det nemt at finde lige nøjagtigt det, som du skal bruge. Skal du bruge en ny mailkonto (du kan oprette op til 200 konti gratis med Explorer-pakken), skal du bare klikke på feltet “E-mail”, og hvis du skal i gang med din WordPress-side, skal du bare klikke på WordPress – det kunne ikke være nemmere.

Skal du i gang med din hjemmeside, eller hvis du skal flytte den – uanset hvad, så har One.com en løsning til dig.

Brugervenlighed

Fra da jeg tilmeldte mig hos One.com, til jeg skulle installere min WordPress-hjemmeside, gik alt som det skulle, og var problemfrit.
One.com har i sandhed gjort det nemt at få en hjemmeside på benene.

Derudover har One.com et af de mest brugervenlige dashboards jeg har set, og det er nemt at finde præcis det, man skal bruge, når man skal bruge det. Mange hosts, også internationale, kunne virkelig lære noget her. For personer der blot har brug for en WordPress-hjemmeside og lidt virksomhedsmails, er det helt perfekt med den simple og navigerbare opsætning, som One.com har.

Virksomhedens mailsystem er også både nemt at bruge for administratoren, som skal oprette dine virksomheds e-mailadresser, men også for de brugere, der skal bruge de oprettede e-mailadresser. Hvis du foretrækker det, kan du tilkøbe Office 365 til dig selv og dine medarbejdere, og bruge Outlook Mail i stedet for One.coms generiske mailprogram.

Bruger du alligevel One.com generiske mailprogram, så er det er let at sætte op på mobile enheder, man vælger blot “imap” taster emailadresse og adgangskode, og wupti, så er enheden klar.

Performance

Stabile oppetider, men ikke den hurtigste host.

One.com er en god host, ingen tvivl om det, og selvom du kun får én hjemmeside, når du køber de mindste abonnementer, kan du være sikker på at få de værktøjer, som du skal bruge. Du får adgang til alt fra hjemmesideværktøjer og étkliksinstalleringer, til gode oppetider og nogenlunde indlæsningshastigheder.

Der er ikke noget værre end en host, som ikke har gode, stabile og hurtige servere. Jeg oplever ofte, at hvis man ikke betaler prisen ved kassen, gør man det i mangel på visse dele af servicen. Jeg kan trygt sige, at prisen hos One.com i hvert fald ikke er et tegn på dårlige oppetider.

I den periode jeg testede One.com, var der næsten ingen nedetid – kun et par sekunder! Det er præcis det, jeg elsker ved One.com. Man betaler meget lidt, men får så meget. Det kan godt være du ikke kan lave et kæmpestort netværk af blogsider, men du kan få din hjemmeside op at kørende med et SSL-certifikat og WordPress på ingen tid, og så kører den uden afbrydelser.

Som du kan se ovenfor, scorede min side hos One.com væsentligt bedre hos PageSpeed end hos YSlow. Det kan skyldes mange forskellige tekniske årsager, men overordnet set er det faktisk ganske udemærket. En fuld indlæsningshastighed på mindre end 1 sekund er ret godt, og 0.8 sekunder er faktisk helt fint. Jeg kan ikke klage over indlæsningshastigheden, men som YSlow-scoren også viser, er der nogle ting, som godt kunne forbedres. Min side har, hos andre danske hosts, scoret over 85% i begge, så det er sandsynligvis One.com, som ikke er optimeret for deres mindre abonnementer.

Jeg er dog overbevist om, at hvis du opgraderer til et af de bedre abonnementer, som lover bedre CPU-hastigheder og hurtigere generelle hastigheder, vil du få en væsentligt hurtigere side. 
Jeg synes det er fair nok, at den mindste pakke host One.com ikke giver lige så hurtige hastigheder som andre hosts i branchen, da One.com faktisk er markedets billigste host, og giver virkelig mange andre kompenserende funktioner.
Derudover giver One.com faktisk relativt hurtige indlæsningstider, selvom du har den mindste pakke. Min side hos One.com havde en gennemsnitlig fuld indlæsningstid på kun 0,8 sekunder! Det er langt hurtigere end nogle af de væsentligt dyrere hosts på markedet, og viser virkelig, at One.com går op i at gøre deres kunder tilfredse.

Opsummering

Fordele:

 • Gratis SSL-certifikat med nem opsætning
 • Ekstremt brugervenlig og intuitivt kontrolpanel
 • Super god chatbot, som hjælper med opsætning
 • Hurtig tilmelding og godt overblik over funktioner
 • Masser af mailkonti til hele virksomheden
 • Hurtigt étkliksinstallationsværktøj
 • Mere lagerplads
 • Lav pris

Ulemper:

 • Ingen sikkerhedskopiering som standard
 • Ingen SSH-adgang med det mindste abonnement
 • Ingen malwarescanner
 • Ingen 1-klik installation ved mindste abonnement.
 • Kun 1 domæne på de mindste løsninger og op til 10 på de dyreste.