Simply

Simpelthen com logo på sort baggrund, med gratiskort.dk og webguiden.dk.

For at få fuldt udbytte af denne side, anbefaler vi du læser hele artiklen om hver udbyder grundigt.

Overblik

Simply.com hører til blandt danskernes foretrukne webhotel.
Du kender sikkert navnet Unoeuro.com bedre, men det er samme firma der blot har skiftet navn.

Polulariteten skyldes, at du kan få en samlet pakke.
Du kan købe domænet gennem Simply, du kan få webhotel i forskellige størrelser, og derudover får du mailprogram og nem installation af en lang række programmer og redskaber, som f.eks. WordPress.

Jeg har tidligere brugt Simply.com rigtig meget, men er skiftet til en mere fleksibel hostingpartner.
Hvorfor så det?
Du er tvunget til at have 1 webhotel pr. domæne, og har man mange domæner bliver det rigtig dyrt.
Jeg synes også at performance er lav hos Simply.com, de har mange websites pr. server, og har sat grænsen lavt hvilket er tydeligt på deres billigste løsninger.
Men derfor kan Simply.com være rigtig godt til dig, især hvis du er ny på området.

Der er begrænsninger på mailkonti, så en mailboks på deres billigste løsning kun er 2GB, det er rigeligt til langt de fleste, men ikke alle.
Selve setup af mail på mobile enheder virker gammeldags og besværligt ift. andre hostingpartnere, hvor man taster mailadresse og password, så sker det meste automatisk – med Simply.com er opsætningen 100% manuel på maildelen.

Når det så er sagt, så leverer Simply.com meget stabilt hosting, jeg tror ikke jeg de senste 8 år har oplevet en af min mange hjemmesider der er gået ned eller ikke har været tilgængelig, så super oppetid!

Simply er nemt at bruge; også for dem, der ikke er så øvede i at opsætte hjemmesider. 

Derudover er det billigt; det billigste webhotel koster fra cirka 38 kr om måneden, hvilket inkluderer 10 GB lagerplads, men kun 512MB RAM, hvilket fint til en meget simpel side uden så mange plugins eller funktionaliteter med meget trafik.
Med i den pris får du gratis SSL.
Ulemperne ved den lave pris er hastigheden.
Det er kendetegnende for de billige webhoteller, at der ligger rigtig mange hjemmesider på hver server, og det sænker naturligvis hastigheden.
Som helt almindelig bruger eller nybegynder har det dog typisk ikke den store betydning.

Deres mellemløsning og dyreste løsninger virker meget begrænsede ift. andre udbydere især omkring CPU og mængden af tilgængelig RAM.
Forklaringen skal findes i, at de kun kan hoste 1 domæne pr. webhotel, og dermed er ressourcerne dedikeret til det ene domæne.

Simply har eksisteret i mange år, faktisk siden 2004 for at være helt præcis. Det har selvsagt givet dem en enorm know-how, så de ved lige hvilke spørgsmål, der skal besvares, men de ved også, hvad det er kunderne søger.

Simply hoster flere tusinde hjemmesider i Danmark og Sverige, men er faktisk tilgængelige for alle i verden og har også en engelsk hjemmeside.

Deres super lave priser, nemme installation af SSL og ekstremt hurtige opsætning, gør dem til et meget attraktivt valg for mange danskere, som gerne vil hurtigt i gang med en hjemmeside eller webshop.

Man er også lidt begrænset i forhold til hosts som NordicWay eller Netgiganten, som giver dig fuld adgang til en cPanel-opsætning, hvilket kan være bedre, hvis du skal lave komplekse sider hvor SSH-adgang og avancerede opsætningsmuligheder er et must.

Tilmeldingsprocessen hos Simply er relativt hurtig, og du kan have din side oppe på et par minutter, hvis alt går som det skal.
Selvom Simplys tilmeldingsproces ikke imponerede mig lige så meget som tilmeldingsprocessen hos One.com, er de stadigvæk klart en af de bedste platforme til folk der ikke er helt trygge ved det tekniske aspekt af en hjemmeside.
One.com virker også lidt mere distancerende end Simply, så hvis du vil have en mere personlig hostingoplevelse, så er Simply muligvis et bedre valg.

Funktioner

Nok funktioner til den gennemsnitlige bruger, men ikke helt nok til de tekniske nørder

Med Simplys billigste abonnement får du det du skal bruge for at lave en hjemmeside der fungerer og lidt til. Simply giver dig et gratis SSL-certifikat fra Let’s Encrypt, som er med til både at skabe tillid til dine kunder, men også dine leverandører. Hvis du har i tankerne at lave en webshop med WooCommerce og WordPress, giver det god mening at vælge en host med gratis SSL, da mange forbrugere foretrækker at handle på sikre webshops.

Simply har et étkliksinstallationsværktøj, så du nemt og hurtigt kan installere WordPress, uden at skulle uploade core-filerne gennem FTP eller manuelt gennem filadministrationsværktøjet. Og hvis du ikke er helt klar over hvilket domæne du vil have, kan du benytte Simplys Domæneninjasom hjælper dig med at se domæner der netop er blevet tilgængelige, efter den tidligere ejer ikke har betalt for det.

Når du logger ind på dit kontrolpanel får du et hurtigt overblik over de forskellige funktioner, som du har adgang til gennem Simply. Du kan blandt andet hurtigt tilgå dine DNS-indstillinger, din MySQL-database og e-mailsektionen, som giver dig mulighed for at oprette nye e-mailadresse med dit eget domæne (f.eks. info@dinhjemmeside.dk).

Et skærmbillede af webanalyse-dashboardet til gratiskort.dk.

Hvis du klikker på fanen “Website”, får du et hurtigt overblik over de forskellige funktioner du har adgang til, som relaterer sig til din hjemmeside. Disse opfatter blandt andet HTTPS-beskyttelse (dit gratis eller betalte SSL-certifikat) og SSH-adgang, som kan være nødvendigt, hvis du er ude i at udvikle en mere avanceret hjemmeside.

Selvom brugerfladen ikke er den mest moderne på markedet, har den de basale funktioner du skal bruge for at komme i gang med en hjemmeside. Simply skiftede for nyligt navn fra UnoEuro til Simply, og gennemgik på samme tidspunkt et stort designskift, som har gjort brugerfladen væsentligt pænere og mere brugervenlig.

Simply giver dig også automatiske sikkerhedskopier af hele din del af den delte server, så du kan genskabe alle data på serveren, og det er utrolig nemt. Man skal bare klikke “Genskab data” og vælge den dato og de elementer man vil gendanne, og vente til dataene er genskabt, hvilket normalt tager et par minutter.

Brugervenlighed

Med intuitive, moderne og automatiserede hosts som hos Hostinger, har markedet rykket sig, og det er nu ikke længere nok bare at have god service – hosts skal også være brugervenlige og innovative når det kommer til backend-systemer og administrationen af hjemmesider.

Da Simply hed UnoEuro, var systemet ikke forældet, men det var heller ikke på nogen måde moderne eller intuitivt. Efter skiftet til Simply, har virksomheden fået et mere moderne og intuitivt system, men det måler sig stadigvæk ikke med eksempelvis One.com, hvoraf One.com har en chatbot, som kan udføre faktiske handlinger for dig (hvilket er bedre end nogen af de store internationale udbydere).

Det er samtidig utrolig nemt at installere WordPress, eller ethvert andet af de mest kendte content management-systemer, såsom Drupal, Joomla eller Magento, gennem Simplys étkliksinstalleringsværktøj.

Når du har valgt det system du vil installere, skal du udfylde administratornavn, mail og adgangskode, og så er du faktisk klar med din hjemmeside. De fleste installations- og tilmeldingsprocesser, tager mindre end 5 minutter.

Sidste trin er at installere et SSL-certifikat, så din side vises som sikker. Selvom flere af de danske hostingvirksomheder vi har anmeldt gør dette automatisk, skal du hos Simply aktivt gå ind under HTTPS-beskyttelse under fanen “Website”, for at aktivere dit gratis SSL-certifikat. Dette er som oftest ikke nok til at det fungere på din WordPress-hjemmeside, og da jeg spurgte deres support til råds, fik jeg at vide at den bedste løsning var et tredjepartsplugin ved navn Really Simple SSL.

Performance

Fine indlæsningshastigheder og perfekte oppetider

En af de vigtigste ting når du vælger din webhost er, at hosten har gode oppetider. Normalt siger jeg, at det er vigtigt at vælge en host, som forpligter sig selv til en bestemt oppetidsprocent gennem en SLA (Service Level Agreement), eller i det mindste gør det klart, at de er seriøse omkring deres oppetider, og at de har gode, stabile servere.

Jeg kan trygt sige, at min oppetid hos Simply var ekstremt god, og at min side var oppe 100% af tiden under min testperiode. Det viser, at Simply ikke blot er en stor spiller udenpå, men også en forpligtende spiller, som giver kunderne det, de betaler for.

Svartiderne for min side hos Simply, var også ekstremt gode og lå gennemsnitligt på 472,63 millisekunder, med kun ét meget stort peak, som muligvis har været under servervedligeholdelse eller lignende.

Da jeg kørte min test for min side hos Simply, fandt jeg hurtigt ud af, at indlæsningstiden varierer lidt fra dag til dag, men generelt set fik jeg indlæsningstider på langt under 1,5 sekunder, og ofte helt ned til 0,7 sekunder. Det betyder, at når dine kunder besøger din side hos Simply, bliver din side vist inden for det første sekund, hvilket er ekstremt godt, da det holder dine kunder på din side, frem for konkurrentens.

Et skærmbillede af et performance dashboard med forskellige tal fra webguiden.dk og gratiskort.dk.

Min score hos PageSpeed var på 85%, hvilket er helt perfekt, da den maksimale score jeg oplevede hos danske hosts var 88%. Det er altså relativt tæt på de bedste danske hosts rent optimeringsmæssigt, hvilket ofte er væsentligt dyrere end Simply.com. Derudover fik jeg en YSlow-score på 78%, hvilket ikke er helt tilfredsstillende, men stadigvæk i orden.

Jeg kan trygt sige, at hvis du vælger Simply.com, bliver du hverken skuffet over indlæsningstiderne eller serveroptimeringen

Opsummering

Fordele:

 • Gratis SSL-certifikat med alle pakker.
 • Nem og brugervenlig tilmelding.
 • Nem opsætning af WordPress.
 • Hurtigtsvarende support med uddybende svar.
 • God sektion med ofte stillede spørgsmål.
 • Rigtig gode oppetider.

Ulemper:

 • Middelmådige indlæsningstider.
 • Ingen chatsupport.
 • Kun årsbetaling.
 • Kun 1 domæne med mail pr. webhotel – ubegrænset domænealias.
 • Mange hjemmesider på hver server (påvirker hastigheden)
 • Besværlig opsætning af mail på mobile enheder

Brug Rabatkode: 3GRATIS og få 3 måneders gratis webhotel!